Frigarui de pui si gratare

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 22 Aug 2010 | 6712 vizualizari

 

nimic nu se compara cu carnea la gratar si copii au mancat la frigaruiiii

 

INGREDIENTE

  • pulpe pui
  • ceafa de porc
  • carnaciori de curcan
  • slanina afumata de porc
  • carnaciori de pui
  • pulpa de porc
  • frigarui(piept de pui,ardei,usturoi,rosii cherry)
  • condimente folosite:
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • vin alb
  • nucsoara
  • ardei piscos
  • boia dulce
  • praf de ustroi
  • bete frigarui
  • Garnitura:
  • cartofi
  • usturoi
  • sare
  • ulei
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui si gratare:

Imi pare tare rau ca nu am facut poza de la inceput, dar totul a foat asa pe nepregatite si multe le-am pregatit afara la iarba verde  si...bucuria lui Bebe,am uitat aparatul foto acasa. Pozele sunt facute acasa din ce a ramas cand ne-am intors de la gratar,am facut si cu telefonul dar nu sunt foarte clare.

Se condimenteaza carnea de pui cu carne piper si praf de usturoi.

Ceafa si pulpa de porc cu sare ,piper

Slanina se taie feliute se cresteaza si se prajeste

Frigaruile se tin 12 ore la marinat (le-a pragatit prietena mea Danuta) in  vin cu 1 canita de apa , rozmarin, sare, piper, putina piscos ,usturoi, nuscoara, se taie bucatele carnea de pui(piept si se pune la marinat pana a doua zi,dupa care se pune pe bete de frigarui in combinatiile dorite si se prajesc .

Carnaciorii se pun si ei pe bete de frigarui sau simpli pe gratar,dar pt copii am pus si bete de frigarui .

Garnitura:

Cartofii se spala si nu se curata ci se taie doar ca un capac pe lungime si apoi se cresteaza cu cutitul dupa care se condimenteaza cu sare,2-3 lingurite de  mujdei(usutroi,sare ,ulei putin si smantana) si putin ulei de masline ,dupa care se pun pe folie de aluminiu si se infasoara bine,se pun pe margine la jar si se intoprc din cand in cand nu in jar direct ca se ard.

Va pot spune sigur ca daca incercati acesti cartofii minunati ,va ramane din carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui si gratare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

26.08.2010, 01:32

asa e mihaela dar se zice ca nici foarte sanatoase dat fiind faptu ca toata untura ce se topeste de pe carne se duce pe jar si din nou acela pe carne prin fun si ,asa se zice eu stiu ca e foarte daunator cica a fost un reposrtaj la televizor legat de gratare,acuma ce nu e toxic in ziua de azi?

mariac 1

29.08.2010, 21:21

babi5 1

18.12.2014, 08:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mustar si cus cus